Everton dogovorio rekordni ugovor

Umbro neće oblačiti Karamele naredne sezone

Everton dogovorio rekordni ugovor

Teme:

U proteklom periodu je ekipu Evertona oblačila kompanija Umbro. Međutim, po isteku ove sezone ističe i saradnja "Karamela" sa pomenutim proizvođačem sportske opreme.

Everton je već dogovorio novog sponzora za dresove, a to će biti Hummel.

Između engleskog kluba i danske kompanije je dogovoren trogodišnji ugovor, a Everton će od Hummela po sezoni odbijati od 9 do 11 miliona eura.

To znači da će ugovor sa Hummelom biti rekordni za Everton, duplo bogatiji od još uvijek važećeg sa Umbrom.

Hummel će kao tehnički partner kluba praviti dresove za prvi tim, omladinske timove, žensku ekipu, te stručne štabove i osoblje Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Hummel stvorio svoj brend uglavnom u rukometu, danska kompanija je odavno prisutna i u fudbalu.

Hummelove dresove u engleskoj Premier ligi smo mogli vidjeti polovinom prvog desetljeća ovog vijeka kada je danska kompanija oblačila Aston Villu. Trenutno Hummelove dresove u Engleskoj nose ekipe poput Middlesbrougha, Coventry Cityja i Charlton Athletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi