Kraj za Stekelenburga u Evertonu

Nije branio od 2018. godine

Kraj za Stekelenburga u Evertonu

Nizozemski čuvar mreže Maarten Stekelenburg napustit će Everton ovog ljeta, prenosi Football Insider.

Iskusni čuvar mreže ima ugovor do kraja ove sezone, a pomenuti izvor prenosi kako isti neće biti produžen i kako će će golman morati potražiti novu sredinu.

37-godišnjak nije nastupio za Karamele još od oktobra 2018. godine jer je prvi izbor na golu Jordan Pickford.

Stekelenburg je prije Evertona branio za Ajax, Romu, Fulham, Monaco i Southampton. Za reprezentaciju je upisao čak 58 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, prošlog ljeta se pisalo kako bi ovaj Nizozemac mogao ostvariti transfer karijere i postati član Real Madrida, ali to se na kraju nije dogodilo jer je Real nakon odlaska Keylora Navasa kao rezervnu opciju za Thibauta Courtoisa doveo Alphonsea Areolu iz PSG-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi