Everton doveo golmana i srušio Lukakuov rekord

Platili Pickforda 30 miliona funti

Everton doveo golmana i srušio Lukakuov rekord

Edmir Škorić
Teme:

Romelu Lukaku je za rekordnih 28 miliona funti doveden u Everton, no taj je rekord srušio mladi golman.

Evertonov rekorder po visini plaćene odštete je Lukaku, ali ovog ljeta srušen je i taj rekord, pošto je za 30 miliona doveden Jordan Pickford iz Sunderlanda.

Radi se o golmanu, koji je ponikao u Sunderlandu, mada ga je klub slao na posudbe u razne timove. Prošle sezone je klub ispao iz Premier lige, ali upravo je on bio jedna od svjetlijih tačaka svog tima.

Mladi golman je s Karamelama potpisao na pet godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je sjajan i veliki klub i mislim da sam izabrao pravo vrijeme da napustim Sunderland. Jedva čekam da počnem s odbranama u Evertonu, dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja ljudi u klubu i navijača", poručio je Pickford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi