Everton dovodi Vlašića, ali ga odmah šalje na posudbu?
Foto: EPA

Koeman mu još ne vjeruje dovoljno

Everton dovodi Vlašića, ali ga odmah šalje na posudbu?

Mladi fudbaler Hajduka Nikola Vlašić će u naredna dva dana gotovo sigurno potpisati za Everton.

Čelnici engleskog kluba ostali su impresionirani partijama 19-godišnjeg Vlašića u nedavnom dvomeču playoffa Evropske lige protiv Hajduka, a iznos transfera bi trebao iznositi 10 miliona eura.

Međutim, engleski i hrvatski mediji pišu da će ovaj mladi ofanzivni veznjak odmah nakon potpisa za Everton biti proslijeđen na posudbu u neki manji klub kako bi dobio adekvatnu minutažu i stekao potrebno iskustvo.

Razlog tome je što mu menadžer Ronald Koeman i dalje ne vjeruje dovoljno, te što za mladog Vlašića još uvijek nema mjesta u udarnoj postavi nikad snažnijeg Evertona, koji je ovog ljeta doveo mnogo velikih i skupih pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko će ovakav razvoj situacije biti dobar za Nikolu Vlašića, pokazat će vrijeme, a u Hrvatskoj se svi nadaju da se neće ponoviti slučaj Marija Pašalića s kojim je slično postupao Chelsea. Ali, za mladog Hrvata je definitivno najvažnije da ne stagnira i da redovno igra.

Ako se Vlašićev transfer u Everton realizuje i ako obeštećenje zaista bude 10 miliona eura, to će biti rekordna prodaja splitskog kluba.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi