Everton golom Barkleyja savladao Watford
Foto: EPA

Muhamed Bešić na klupi

Everton golom Barkleyja savladao Watford

Teme:

Everton je na Goodison Parku pobijedio Watford u meču 37. kola engleske Premier lige. 

Karamele su plasirane među sedam najboljih ekipa u šampionatu i u ovaj meč su ušle kao favorit, dok je Watford prije ovog sudara bio na 15. mjestu. 

Prvo poluvrijeme je proteklo u boljoj igri domaćih, ali izabranici Ronalda Koemana nisu uspjeli pronaći put do gola Gomesa. Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0. 

U nastavku utakmice Everton je nastavio dominirati terenom i stvarati šanse pred golom gostiju. To se isplatilo u devetoj minuti nastavka kada je Barkley primio loptu i s otprilike 22 metra matirao Gomesa za vodstvo Evertona od 1:0.

Do kraja utakmice Everton je uspio stvoriti još po nekoliko dobrih prilika, ali promjene rezultata na Goodison Parku nije bilo i ostalo je 1:0. 

Ono što vrijedi istaknuti, jeste da je bh. reprezentativac Muhamed Bešić nakon višemjesečne pauze bio u konkurenciji za utakmicu protiv Watforda. Ipak, na kraju ju je odgledao s klupe za rezervne igrače.

Premier League, 37. kolo: 

Everton - Watford 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi