Ilija Nestorovski na pragu transfera karijere
Foto: EPA

Odlazi u Premier ligu?

Ilija Nestorovski na pragu transfera karijere

Ilija Nestorovski, kojeg zbog neobičnog fudbalskog kluba zovu "Makedonski Vardy", nalazi se blizu jednog zaista velikog transfera.

Napadač Palerma je na sebe skrenuo pažnju skauta brojnih evropskih klubova, a inostrani mediji javljaju da je za njega ozbiljno 'zagrizao' Everton.

Menadžer Evertona Ronald Koeman vidi Nestorovskog kao dobru zamjenu za Lukakua, koji bi na ljeto mogao napraviti transfer u neki od najjačih evropskih klubova, a za njega bi bio spreman izdvojiti između 15 i 20 miliona eura.

Ilija Nestorovski je karijeru počeo u Pobedi iz Prilepa, odakle je otišao u Slovačko, a nakon toga je igrao u Viktoriji Zizkov te je uslijedio povratak u domovinu, gdje je nosio dres Metalurga iz Skoplja. Nestorovski je ponovo okušao svoju sreću u ekipi Slovačkog, da bi 2015. godine stigao u Inter iz Zaprešića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Makedonac je u prošloj sezoni postigao 25 pogodaka na 33 utakmice u HNL-u, a njegova statistika u Interu bila je impozantna. Na ukupno 96 utakmica postigao je 71 gol i to je bila najbolja preporuka za transfer u lige petice. Završio je u Palermu, za koji je ove sezone postigao 10 golova u Seriji A.

S obzirom da će Palermo 99% ispasti iz lige, Nestorovski će na ljeto promijeniti sredinu. Ako ništa, klubu sa Sicilije će sezonu spasiti sjajan potez sa Nestorovskim, koji je u augustu prošle godine doveden za samo 500.000 eura, a sada će biti prodan za veliki novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti