Prije dvije godine Everton gostovao u Keniji, a domaći igrači napravili šou od penala

Gosti u čudu posmatrali šta se dešava

Prije dvije godine Everton gostovao u Keniji, a domaći igrači napravili šou od penala

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Evertona prije dvije godine u sklopu priprema gostovali su u Keniji gdje su igrali protiv tamošnjeg kluba Kariobangi Sharksa.

Poznato je da je SportPesa glavni sponzor Evertona već nekoliko godina, a u sklopu njihovog turnira dogovoreno je da klub s Goodisona prije dvije godine gostuje u Keniji.

Everton je u sklopu priprema za novu sezonu tada odigrao prijateljski meč protiv Kariobangi Sharksa, a na kraju smo gledali penale koji su hit i dan danas na druševenim mrežama.

Naime, ovih dana u engleskoj javnosti ponovo je postao aktuelan video iz ove utakmice, odnosno penal serije na samom kraju.

Utakmica se igrala pred 64.000 navijača, a domaći igrači su penal seriji odlučili da prirede pravi šou čime su ostavili bez teksta fudbalere Evertona.

Igrači domaćeg tima koji bi postigli gol iz penala su to slavili na zaista nevjerovatan način bacajući se po terenu dok su ih fudbaler Evertona samo čudno posmatrali i pokušavali shvatiti šta se to dešava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kariobangi Sharksi su na kraju bili uspješniji od igrača Evertona i slavili su nakon penala, a publika na stadionu slavila je kao da su postali prvaci svijeta.

Engleski mediji objavili su da su fudbaleri Evertona bili razočarani takvim ponašanjem protivničkog tima jer su ozbiljno shvatili ovu pripremnu utakmicu dok na drugoj strani to očito nije bio slučaj.

Top Komentari

Nije.bitno
Ljudi se zabavljaju, fudbal im zabava kao sto nama nekad bio
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije