Fantastičan meč na Goodisonu, VAR i milimetri ukrali Redsima pobjedu!

Bez pobjednika u derbiju Liverpoola

Fantastičan meč na Goodisonu, VAR i milimetri ukrali Redsima pobjedu!

E. Škorić

Liverpool je u okviru petog kola engleske Premier lige gostovao gradskom rivalu Evertonu na Goodison Parku i na kraju je sjajan meč okončan rezultatom 2:2.

Everton je otvorio prvenstvo s četiri pobjede i sa velikim optimizmom je ugostio Redse, koji su vodili dva puta, no na kraju je došlo do podjele bodova.

Poveli su gosti nakon samo tri minute igre, pošto je Sadio Mane sjajno pogodio na ubačaj Robertsona s lijeve strane, a nekoliko minuta kasnije teška povreda Virgila van Dijka nakon neopreznog starta golmana Karamela Jordana Pickforda. S obzirom da je Nizozemac bio u ofsajdu, Pickford nije kažnjen karton i penalom za goste.

Everton se vraća u 19. minuti. Sjajni James Rodriguez izvodi korner, Keane sjajno skače i glavom pogađa za izjednačenje.

Do poluvremena je ostalo 1:1, a u nastavku je Liverpool bio i opasniji i konkretniji, no nije imao sreće do kraja.

U 72. minuti Mohamed Salah postiže pogodak nakon što je nesretno loptu odbio stoper domaćih Mina, ali Evertonu bod donosi sjajni Calvert-Lewin, koji ubačaj Dignea u 81. minuti glavom posprema u mrežu Adriana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richarlison je u završnici dobio crveni karton zbog oštrog starta nad Fabinhom, a u nadoknadi Henderson pogađa za 3:2. Međutim, VAR je ustanovio milimetarski ofsajd Manea prethodno.

Everton ostaje bez poraza i na plus tri boda je u odnosu na današnjeg rivala, koji brani titulu, ali nije prvenstvo počeo na najbolji način.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Nikad ovo nije ofsajd ****m ja englezima mater i ko sijedi u VAR sobi.. Od Dana's vise ne gledam Englesku Premiere Lugu bas zbog vakvi utakmica nepravda pokraden Liverpool
4 2
Err
E ovo se zove krađa dragi moji Veležovci i to u najjačoj ligi svijeta, nepo ovim livadama... Van Dijku za ofsajd povlačili liniju sa lakta.... Čist crveni i penal tu i to je kraj utakmice.... A i ovo u 93 nije bio ofsajd.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije