Neočekivan, ali zaslužen poraz Evertona

Velika pobjda Newcastlea

Neočekivan, ali zaslužen poraz Evertona

Edmir Škorić

U susretu 21. kola engleske Premier lige Everton je ugostio Newcastle i neočekivano je poražen s 2:0.

Očekivalo se da će Everton nastaviti s dobrim igrama, posebno protiv Newcastlea koji odavno ne zna za pobjedu, no Svrake su uspjele doći do jako bitna tri boda.

Domaći su u potpunosti razočarali, skoro da nisu stvorili pravu priliku, a Newcastle je dočekao priliku i iskoristio ju za pobjedu. U 73. minuti je Shelvey izveo korner, a Wilson glavom lijepo pogodio.

U nadoknadi vremena kontra gostiju, Wilson je ostao sam pred golom i onda sigurno pogodio mrežu Pickforda za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastleu će ova pobjeda puno značiti u borbi za opstanak i sa 22 boda sada je na 16. mjestu. Everton ostaje sedmi sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije