Everton obradovao navijače u finišu prelaznog roka novim pojačanjem

Sidibe stigao na Goodison

Everton obradovao navijače u finišu prelaznog roka novim pojačanjem · Zvanično

E. Čaušević

Everton je ovog ljeta sigurno jedan od klubova koji je najaktivniji što se tiče prelaznog roka.

Klub s Goodisona doveo je nekoliko zvučnih pojačanja, a u finišu ljetnog prelaznog roka još jednom je iznenadio svoje navijače. Poznato je da prelazni rok u Engleskoj završava sutra u 18 sati i da klubovi nemaju još mnogo vremena za pregovore.

No, u Evertonu su tačno znali šta rade što dokazuju pojačanja koja su doveli. Engleski klub je na zvaničnoj stranici večeras objavio da je na Goodison stigao i Djibril Sidibe.

Sidibe je stigao iz Monaca na jednogodišnju posudbu koja će Everton koštati oko 2.5 miliona eura, a klub s Goodisona će imati šansu na kraju sezone da otkupi njegov ugovor za 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 27-godišnji francuski reprezentativac igra na poziciji lijevog beka, a pored Monaca nastupao je još za Lille i Troyes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi