Everton pronašao novog trenera, čeka se potvrda

Portugalac na Goodisonu

Everton pronašao novog trenera, čeka se potvrda

Teme:

Nakon samo šest mjeseci saradnje Everton je nedavno uručio otkaz bivšem engleskom selektoru Samu Allardyceu.

Iako je Allardyce izvukao Everton iz zone ispadanja i doveo ih do visokog osmog mjesta, njegov odbrambeni stil je često bio kritikovan od strane navijača koji su mu čak i zviždali na kraju sezone.

Klub se u konačnici, orijentirajući na budućnost, odlučio na raskid saradnje, a engleski mediji pišu kako je već poznato ko će Allardycea naslijediti na Goodisonu. To će biti Marco Silva, s kojim su navodno već obavljeni razgovori i pitanje dana je kada će Portugalac dobiti posao novog vođe Karamela, a time i našeg Muhameda Bešića.

Evertonov vlasnik Farhad Moshiri vjeruje da je Silva pravi čovjek za novi početak kluba, a špekuliše se kako će dvije strane potpisati dugoročni ugovor na barem četiri do pet godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva već ima iskustvo rada u Engleskoj, budući da je trenirao Watford i Hull City, a kao trener je još radio u Sportingu, Olympiakosu i Estorilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi