Postignut dogovor: Wayne Rooney od naredne sezone u novom klubu!

U nedjelju igra posljednji meč u Premier ligi

Postignut dogovor: Wayne Rooney od naredne sezone u novom klubu!

Iskusni engleski napadač Wayne Rooney će po završetku sezone napustiti Goodison Park, ali i Evropu.

Ugledni Sky Sports donosi ekskluzivnu vijest da je postignut dogovor oko Rooneyjevog prelaska u DC United, koji će za njegove usluge platiti 16.2 miliona eura.

Transfer Rooneyja u MLS je navodno dogovoren još prije nekoliko sedmica, a proslavljeni napadač će sa novim klubom potpisati ugovor do kraja 2020. godine.

Ljetni prelazni rok u MLS ligi otvara se 10. jula, a iz DC Uniteda su izrazili nadu da će Rooney zvanično potpisati ugovor do 14. jula.

Wayne Rooney (32) je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Everton u Premier ligi i postigao je deset golova, a u klub je prošlog ljeta stigao kao slobodan igrač potpisavši dvogodišnji ugovor.

Rooney će u nedjelju odigrati svoj posljednji meč u Premier ligi kada sa Evertonom bude gostovao West Hamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi