Everton, PSG i Watford napravili pravu zbrku
Senegalski veznjak pruža jako dobre partije u redovima tima sa Goodisona, a PSG u njemu vidi idealnog igrača za njih (Foto: EPA)

Gueye u Parizu, ali pod jednim uslovom

Everton, PSG i Watford napravili pravu zbrku

M. Šljivak

Francuski prvak PSG pokušava u svoje redove dovesti centralnog veznog fudbalera, a prvi izbor im je fudbaler Evertona Idrissa Gueye.

Tim sa Goodison Parka je pristao PSG-u prodati 29-godišnjeg Senegalca, ali postoji još jedan uslov bez kojeg od transfera neće biti ništa.

Menadžer Evertona Marco Silva želi u svoje redove dovesti fudbalera Watforda Abdoulayea Doucourea. Ipak, Stršljenovi su postavili ogromnu cijenu od 50 miliona eura za francuskog fudbalera, a u timu iz Liverpoola smatraju da ova cijena nije normalna.

To za sada koči i dogovor PSG-a sa Evertonom. Gueye neće otići dok Doucoure ne postane član Karamela i bit će svakako interesantno vidjeti šta će se desiti u narednim danima.

Sa PSG-om se također povezuje i fudbaler Borussije iz Dortmunda Julian Weigl, koji je želja trenera Thomasa Tuchela, ali njemački velikan nema namjeru da se lagano odrekne ovog igrača.

Miralem Pjanić se također povezuje sa PSG-om

Svaki prelazni rok sjajnog bh. veznjaka Miralema Pjanića inostrani mediji sele iz Torina, pa je tako i ovaj put. Ništa se nije promijenilo.

Prema pisanju talijanskih medija Pjanića u svojim redovima želi vidjeti nekoliko klubova, a navodno je najviše za njegovim uslugama zainteresiran PSG.

Aktuelni francuski prvak je navodno već ispitivao teren, te su Staroj dami ponudili za Pjanića 50 miliona eura i veznog fudbalera Adriena Rabiota, koji je odbio produžiti ugovor sa PSG-om.

Međutim, kako pišu talijanski mediji Juventus je odbio ponudu što nije obeshrabrilo PSG, koji je sprema na ljeto ponovo pokušati dovesti bh. reprezentativca.

Juve je za bh. veznjaka postavio cijenu od 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi