Everton se okrenuo Bernardu
Foto:EPA

Pojačanja traže u Ukrajini

Everton se okrenuo Bernardu

S. Bošković
Teme:

Everton će krenuti po brazilskog playmakera Shakhtara Donetska Bernarda, nakon što nisu uspjeli potpisati zvijezdu Dinama Kijeva, Andriya Yarmolenka.

Karamele su bile veoma blizu da potpišu ukrajinskog krilnog igrača, Yermolenka, te defanzivca River Platea Ramira Funesa Morija za kombiniranu cijenu od 24 miliona funti.

Ipak, došlo je do obrata i Everton će pokušati dovesti samo Morija. Roberto Martinez odustao je od dovođenje Yyarmolenka, i okrenuo je pozornost prema Bernardu.

Tim sa Goodison Parka spreman je isplatiti klauzu za  Yermolenka koja iznosi oko 20 miliona eura (14.5 miliona funti), ali pregovori su bili veoma problematični.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski premierligaš sad smatra da imaju mnogo veće šanse za dovođenje Bernard, za kojeg se smatra da je nesretan životom u Ukrajini.

Brazilac je igrao za Brazil na Svjetskom prvenstvu, ali u Shakhtaru je nastupio u 37 ligaških utakmica u posljednje dvije godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.