Spektakl na Goodisonu bez pobjednika: Everton - Tottenham 2:2
Foto - EPA

Sjajan meč

Spektakl na Goodisonu bez pobjednika: Everton - Tottenham 2:2

M. Šljivak

Fenomenalan meč u 32. kolu engleske Premier lige odigrali su na Goodison Parku Everton i Tottenham, a na kraju je susret okončan rezultatom 2:2.

Od samog početka se dalo naslutiti da ćemo vidjeti dosta golova u ovom susretu, a na kraju su postignuta četiri, po dva na obje strane.

Everton je bio nešto konkretniji i bolji, ali prvi do gola stigli su gosti iz Londona i to u 27. minuti meča.

Harry Kane je dobro pratio akciju svog tima. Našao se usamljen pred golom Jordan Picfkorda, a on ovakve poklone ne propušta i zabio je za 0:1.

Kratko je trajalo slavlje gostiju. Samo četiri minute kasnije dosuđen je penal za Everton, a precizan izvođač je Gylfi Sigurdsson za 1:1.

Everton je potom stvorio nekoliko opasnih šansi pred golom Spursa i Jose Mourinho je morao biti zadovoljan što je na odmor njegov tim otišao rezultatom 1:1.

Oglasi

I u nastavku smo mogli vidjeti zaista odličan meč sa obje strane. Stvoren je veliki broj šansi, a u 62. minuti Everton je stigao do preokreta.

Sigurdsson je zabi pogodak za 2:1. Pratio je odlično akciju i asistenciju Colemana pretvara u gol.

Sedam minuta kasnije Tottenham je poravnao. Harry Kane je u 69. minuti meča zabio svoj 21. gol sezone i izjednačio je rezultat na 2:2.

Do kraja meča oba tima su mogla da zabiju za pobjedu. Ipak, ostalo je 2:2 i obje ekipe su osvojile po bod.

Treba svakako istaći da se u ovom meču povrijedio Harry Kane. Stradao mu je zglob i napustio je meč u samom finišu.

Oba tima još uvijek imaju šanse da se plasiraju u Ligu prvaka, ali će do kraja sezone morati da budu zaista perfektni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 32. kolo:

Everton - Tottenham 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi