Everton traga za trenerom: I Simeone kandidat
Foto: EPA

Moshirijeva želja

Everton traga za trenerom: I Simeone kandidat

Vlasnik engleskog premierligaša Evertona Farhad Moshiri ne odustaje od namjere da Diego Simeone dođe na Goodison, prenosi Sky Sports. 

Everton je loše ušao u novu sezonu i nakon 11 odigranih kola nalazi se na 15. poziciji u Premier ligi, a ceh za loše rezultate platio je trener Ronald Koeman za čijim nasljednikom čelnici kluba uveliko tragaju proteklih dana. 

Iako su se kao kandidati spominjali Sam Allardyce i Sean Dyche, na Goodison Parku, sudeći prema pisanju britanskih medija, imaju drugačije planove. Želja Evertona se zove Diego Simeone, premda je teško očekivati da će popularni Cholo usred sezone napustiti Atletico Madrid s kojim je u septemrbu potpisao novi ugovor. 

Inače, privremeno rješenje na klupi  Evertona je dosadašnji trener mlađih uzrasta David Unsworth. On je Karamele vodio na posljednje četiri utakmice u kojima je ostvarena jedna pobjeda i tri poraza. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu Everton će gostovati Crystal Palaceu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi