Bešić u ponedjeljak dobija novog menadžera
Foto: EPA

Sean Dyche preuzima Everton

Bešić u ponedjeljak dobija novog menadžera

Midhat Šljivak

Ekipa Evertona u ponedjeljak bi trebala dobiti novog menadžera.

Tim našeg Muhameda Bešića je nakon otkaza Ronaldu Koemanu obavio pregovore sa nekoliko stručnjaka, a na kraju je izbor pao na aktuelnog šefa Burnleya Seana Dychea.

Uslovi ugovora sa 46-godišnjim stručnjakom su navodno već dogovoreni. Također, rukovodstvo Burnleya je spremno da ga pusti, a kao odštetu će inkasirati dva i po miliona funti.

Dyche iza sebe zaista ima impresivne rezultate u Burnleyju. Uspio je u dva navrata da ekipu uvede u Premiership i ove sezone u društvu najboljih timova igraju zaista dobro, te su nakon 10 odigranih kola na sedmoj poziciji.

On će imati zadatak da Everton podigne iz pepela i da zaista sjajnu ekipu pokuša dovesti u borbu za Evropu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dyche je u karijeri još radio i u ekipi Watforda, a kakav će njegov odnos biti prema bh. fudbaleru Muhamedu Bešiću, ostaje nam da vidimo u narednim utakmicama.

Podsjetimo, veznjak naše selekcije se nije naigrao kod Ronalda Koemana i Davida Unswortha i sigurno je da će kod Dychea tražiti svoju šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi