Everton u Arsenalu našao zamjenu za Stonesa?
FOTO: EPA

Stones sve bliži Chelseaju

Everton u Arsenalu našao zamjenu za Stonesa?

Roberto Martinez, španski trener koji predvodi Everton, očito se pomirio s činjenicom da će u svojim redovima teško zadržati Johna Stonesa. 

Ovaj 21-godišnji reprezentativac Engleske bilježi fenomenalne partije u dresu Evertona i sve je izvjesnije da će napustiti Goodison u januarskom prijelaznom roku, a za dovođenje je najviše zainteresovan Chelsea. 

Chelsea je za prelazak Johna Stonesa na Stamford Bridge spreman izdvojiti znatnu sumu novca, a upravo to će pomoći Evertonu da na tržištu ekspresno pronađe novo rješenje u defanzivnoj liniji.

Tako se u medijima špekuliše da će u Everton kao zamjena stići 'wunderkind' Calum Chambers koji ove sezone nije u prvom planu u Arsenalu i navodno je i sam igrač izrazio želju da promijeni klub ukoliko se status ne promijeni. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Calum Chambers slovi za veliku nadu i ujedno je mladi reprezentativac Engleske, a u Arsenal je stigao prošle godine iz Southamptona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.