Everton već našao zamjenu za Lukakua?

Žele dvojac iz Španije

Everton već našao zamjenu za Lukakua?

E. Čaušević

Belgijski reprezentativac Romelu Lukaku prema svemu sudeći na kraju ove sezone napustiti će ekipu Evertona.

Čelnici Evertona prije nekoliko sedmica ponudili su novi ugovor ubitačnom napadaču, ali je Lukaku odbio ponudu i postalo je jasno da ima namjeru da napusti Evertona na kraju sezone. Klub sa Goodisona za Belgijanca trebao bi zaraditi oko 80 miliona funti.

Engleski mediji prenijeli su danas da je trener ove ekipe Ronald Koeman već odlučio kako će potrošiti novac od transfera Lukakua. Navodno, Everton će na ljeto pokušati dovesti napadački dvojac iz Španije, Cedrica Bakambua i Williana Josea.

Bakambu trenutno igra za Villarreal, dok je Willian Jose član Real Sociedada. Prema pisanju Telegrapha, Koeman već neko vrijeme prati ova dva napadača, te će oni biti glavna meta Evertona ukoliko Lukaku napusti klub. Ovaj dvojac klub iz Liverpoola trebao bi koštati oko 50 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi