Giovanni Simeone seli u Premiership?
Foto: EPA

Želja ekipe Evertona

Giovanni Simeone seli u Premiership?

M. Šljivak

Napadač Genoe Giovanni Simeone karijeri bi mogao nastaviti u Engleskoj.

Ovaj 21-godišnji napadač je odličnim igrama u Seriji A ove sezone privukao veliku pažnju na sebe.

Navodno je interes za njegove usluge pokazao Atletico Madrid, tim kojeg s klupe predvodi njegov otac Diego Simeone, ali bi Giovanni ipak mogao put Engleske.

Njega ekipa Evertona vidi kao idealnu zamjenu za Romelua Lukakua. Belgijanac je odbio novi ugovor i izvjesno je da će na kraju sezone napustiti Goodison Parku, pa je Simeone za sada pra opcija za njegovu zamjenu.

Cholito je ove sezone zaista fantastičan u skromnoj ekipi Genoe. Postigao je 11 golova u 27 utakmica, a trenutno je u maloj napadačkoj krizi jer gol nije postigao od kraja januara.

Pored Simeonea, Everton je zainteresovan i za mladog napadača Sampdorije Patrika Schicka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Biće svakako veoma interesantno vidjeti hoće li se ovi transferi i ostvariti i sigurno da bi za oba mlada fudbalera Premiership bio veliki izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi