Koeman najavio mogući odlazak Barkleyja

Veznjaku ističe ugovor

Koeman najavio mogući odlazak Barkleyja

Trener Evertona Ronald Koeman je rekao da će klub biti primoran da proda Rossa Barkleyja ukoliko ovaj vezni fudbaler ne produži ugovor.

Barkley igra veoma dobro i ove sezone, ali mu je ostala još samo jedna godina ugovora sa Evertonom. Ovaj fudbaler se već ranije povezivao sa odlaskom iz kluba i prelaskom u ekipu Chelseaja.

Trener Evertona Ronald Koeman bio je upitan pred meč protiv Hulla da prokomentraiše situaciju sa Barkleyom.

"Mislim da je svaka situacija drugačija. Ross je momak iz Evertona i želimo mu poručiti da je to najbolji razlog da ostane s nama. Naravno, njegova situacija je drugačija jer on na kraju naredne sezone postaje slobodan igrač ukoliko ne produži ugovor. Ne dajemo mu nikakavu vrstu ultimatuma. Mislim da igrač mora da razumije činjenicuj da je fudbal biznis. Na upravi kluba je da se dogovore s njim oko novog ugovora. Ukoliko ne dođe do toga, igrač može potražiti novu budućnost za sebe, ali to je normalno, nije to ništa čudno", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Barkley ove sezone odigrao 26 mečeva u Premiershipu te je postigao četiri gola uz sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi