Promašaj za historiju

Evidence Makgopa nije pogodio praznu mrežu

Promašaj za historiju

M. Šljivak

Južna Afrika je u derbi meču grupe G afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladala Ganu rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Bongokuhle Hlongwane u 83. minuti, a u ovom susretu svjedočili smo jednom od najvećih promašaja ikad.

Reprezentativac Južne Afrike Evidence Makgopa uspio je promašiti prazan gol sa svega nekoliko metara i poprilično se obrukao.

Teboho Mokoena je ubacio loptu sa desne strane, golman Gane Richard Ofori loše reaguje i ona mu prolazi kroz noge i dolazi do Makgope.

Međutim, napadač domaće selekcije nije uspio zabiti gol. Spetljao se u ključnom trenutku i loptu je umjesto u praznu mrežu poslao pored gola.

[twitter]https://twitter.com/KingK10850845/status/1434928476700782603[/twitter]

Nevjerovatan promašaj, ali srećom po Južnu Afriku oni su slavili u ovom susretu i došli su do velika tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi