Evra francuskim reprezentativcima: "Razočarali ste me, vi ste samo ljubomorni"

Stao u odbranu Benzeme

Evra francuskim reprezentativcima: "Razočarali ste me, vi ste samo ljubomorni"

E. Škorić

Bivši francuski reprezentativac Patrice Evra poslao je poruku aktuelnim članovima francuske nogometne reprezentacije, a sve zbog Karima Benzeme.

Nakon što je okončano Svjetsko prvenstvo u Kataru na kojem je Francuska osvojila srebro izgubivši finale na penale od Argentine, Karim Benzema donio je odluku da se oprosti od nacionalnog tima.

Napadač Real Madrida je otputovao u Katar, ali se brzo vratio u Španiju zbog povrede. Navodno se bio i oporavio, trebao je da igra u samoj završnici, no ispostavilo se da je nekolicina njegovih saigrača bila protiv da se naknadno priključi, barem su tako pisali mediji u Francuskoj.

Benzema je postao prvi osvajač Zlatne lopte u 44 godine koji je propustio Svjetsko prvenstvo.
Patrice Evra je kritikovao francuski tim i on smatra da su neki od igrača ljubomorni na Benzemu.

"Bio sam veoma razočaran. Imam utisak da je Benzema mnogima smetao. Boli me što ga igrači nisu podržali. A ovo je igrač koji ide u rat”, rekao je Evra u videu objavljenom na Instagramu.

Dodao je: „Pogledajte Angela Di Mariju. Povrijedio se na Svjetskom prvenstvu, ali kada se vratio igrao je u finalu i zabio gol. Znam da odluke uvijek donosi trener i da je bilo medicinskih problema, ali sam također čuo da su neki od vas francuskih igrača bili ljubomorni na Benzemu".

"Napravili ste istu grešku kao i osvajači zlatnih medalja 1998. I oni su mislili da tim pripada samo njima. A reprezentacija Francuske pripada svakom Francuzu. Benzema je osvajač Zlatne lopte", dodao je Evra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njih dvojica su zajedno igrali u reprezentaciji nekoliko godina. Benzema je upisao 97 utakmica i postigao 37 golova. Evra, koji je bio lijevi bek, odigrao je 81 utakmicu za Francusku.

Benzema je propustio Svjetsko prvenstvo u Rusiji i Evropsko prvenstvo zbog umiješanosti u skandal oko ucjene bivšeg saigrača Mathieua Valbuene snimkom seksa, ali je kasnije dobio povjerenje Deschampsa i igrao dobro u mečevima prije Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi