Noć golova u Evropa ligi: Ljepotica večeri odigrana u Istanbulu
FOTO: EPA

Prve utakmice šesnaestine finala

Noć golova u Evropa ligi: Ljepotica večeri odigrana u Istanbulu

H. Zilić

U terminu od 18:45 večeras su odigrana prva četiri duela šesnaestine finala Evropa lige i gledatelji su mogli biti zadovoljni jer je viđena golijada. Na četiri utakmice postignuto je ukupno 15 pogodaka.

Ljepotica večeri odigrana je u Istanbulu gdje je Galatasaray ugostio Spartu prga. Bilo je dosta uzbuđenja, a završeno je rezultatom 3:2 za domaćine.

Povela je Galata sa 1:0 u 19. minuti golom Demirbaya, a Sparta do izjednačenja stiže u 47. minuti, za 1:1 pogodio je Preciado.

Istanbulski tim brzo stiže do novog vodstva, Krejci u 61. minuti postiže autogol za 2:1.

U 62. minuti Glatasaray ostaje s igračem manje nakon isključenja Nelssona, a gosti do koriste u 65. minuti, Kuchta pogađa za 2:2.

Do kraja meča trijumf Galate. Za 3:2 u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena pogodio je Icardi. Ovome dodajmo da su i gosti od 80. minuti igrali sa deset igrača, drugi žuti karton je dobio Rynes.

Oglasi

Kuglice su ponovo u Evropi spojile Feyenord i Romu, a njihov večerašnji susret završen je rezultatom 1:1.

Paixao je u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena doveo domaćine u vodstvo od 1:0, a poravnanje Rimljanima donosi Lukaku u 67. minuti utakmice.

Golijada je bila u Bernu gdje je Sporting kao gost sa 3:1 savladao domaći Young Boys.

Duel Shakhtara i Marseilla okončan je rezultatom 2:2. Za ukrajinski tim pogodili su Matvilenko u 68. minuti i Euginaldo u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena, a za goste iz Francuske strijelcu su bili Aubameyang u 64. i Ndiaye u 90. minuti susreta.

Evropa liga, šesnaestina finala, prve utakmice:

Feyenoord - Roma 1:1

Galatasaray - Sparta Prag 3:2

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Shakhtar - Marseille 2:2

Young Boys - Sporting 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi