Pilav dio spektakla u Toulouseu

Euforija dostiže vrhunac

Pilav dio spektakla u Toulouseu

H. Zilić

Nastavljaju se i utakmice u Evropa ligi ovog četvrtka. Na rasporedu su mečevi drugog kola, a dosta pažnje bit će usmjereno prema Francuskoj, tačnije Toulouseu.

Toulouse u grupi E Evropa lige dočekuje austrijski LASK iz Linza i sigurno nas očekuje zanimljiv susret.

Ovo će biti posebna utakmica za francuski tim jer se vraća na evropsku scenu nakon više od dvije decenije pauze.

Kolika euforija vlada u ovom francuskom gradu dovoljno govori podatak da su rasprodate karte za sve domaće utakmice ove sezone, dakle protiv LASK-a, Liverpoola i Royale Uniona.

U Toulouseu žele i da prezime u Evropi da nastave svoj evropski put, a da bi to učinili moraju završiti među prve tri ekipe u grupi.

Oglasi

I sa te strane utakmica protiv LASK-a večeras je jako bitna i nama sumje da će se igrati u paklenoj atmosferi.

Dio ovog spektakla u francuskom Toulouse bit će i Elmir Pilav, koji je delegiran za UEFA kontrolora večeras. Dakle i Bosna i hercegovina će imati svog predstavnika na pomenutoj utakmici.

Glavni sudija će biti Nicolas Walsh iz Škotske, a pomagat će mu također Škoti Graeme Stewart i Calum Spence, četvrti arbitar je još jedan Škot, Christohper Graham.

U VAR sobi u Toulouse sjedit će škotski arbitar John Beaton, zajedno sa Stevenom McLeanom također iz Škotske.

U drugom meču ove grupe Liverpool na Anfield Roadu dočekuje belgijski Royale Union.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Redsi su apsolutni favoriti u ovoj grupi, dok bi se trebala voditi velika borba između preostala tri tima.

Podsjetimo pobjednik grupe ide u osminu finala Evropa lige, drugoplasirani u šesnaesetinu finala Evropa lige, a trećeplasirani put nastavlja u šesnaestini finala Konferencijske lige.

Top Komentari

enko
Evo zbog cega pilav nesmije pisnuti.odmah skidanje sa uefa liste.najvece zlo u nsbih i izdajnik jer suti na sudijske nepravilnosti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije