Evropska košarka se večeras vraća u Sarajevo

Bosna Royal dočekuje Ludwigsburg

Evropska košarka se večeras vraća u Sarajevo

Košarkaški klub Bosna Royal će u večeras igrati prvi meč kvalifikacija za FIBA-inu Ligu prvaka protiv njemačkog MHP Riesen Ludwigsburga.

Nakon dugo vremena, evropska košarka se večeras vraća u glavni grad naše zemlje i, uprkos tome što je Bosna veliki autsajder u duelima sa njemačkim timom, bit će lijepo ponovo vidjeti popularne Studente u Evropi.

"Nakon osam godina KK Bosna Royal ponovo igra evropske utakmice. Ovo je značajan iskorak za nas i očekujemo energičnu borbu naših momaka. Svakodnevno intenzivno treniramo i vršimo pripreme kako bi igrači što bolje dočekali predstojeće utakmice“, izjavio je trener KK Bosna Royal Aleksandar Damjanović.

Bosnin protivnik u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, MHP Riesen Ludwigsburg, iskusan je tim koji već 15 godina igra u Bundesligi i u prošloj sezoni je završio na osmom mjestu. Također, Ludwigsburg je igrao Ligu prvaka u kojoj je dogurao do četvrtfinala.

U odnosu na prošlogodišnji sastav, Ludwigsburg je prilično promijenio kadar. Prije mjesec dana u ovaj klub došao je američki košarkaš Thomas Walkup koji je prošle sezone imao ugovor sa Chicago Bullsima, ali je nastupao u njihovoj filijali Windy City Bullse u razvojnoj ligi.  

Pored njega, tu je reprezentativac Njemačke Johannes Thiemann koji je na aktuelnom Eurobasketu prosječno postizao 2,3 poena po meču. Ovaj krilni centar je i prošle sezone nastupao za Ludwigsburg i u FIBA Ligi šampiona prosječno je postizao 9,4 poena.  Prvi playmaker ove ekipe je Kerron Johnson, koji se vraća u ovu ekipu nakon dvije sezone provedene u francuskoj i poljskoj ligi. Novajlija u Ludwigburgu je i britanski centar Justin Sears koji je došao iz Giessena. Trener Ludwigsburga je Amerikanac John Patrick, koji je već četiri godine na klupi njemačkog tima.

Prvi meč Bosne Royal i Ludwigsburga igra se večeras s početkom u 18:30 sati, a revanš je na rasporedu u četvrtak u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi