Počasni građanin Sarajeva i velika svjetska faca uvrijedio velikana: "Alergičan sam na Juventus"
Čuveni muzičar stigao je u Napulj i podigao je kompletan grad na noge (Foto: Screenshot)

Bono Vox izazvao pažnju

Počasni građanin Sarajeva i velika svjetska faca uvrijedio velikana: "Alergičan sam na Juventus"

Midhat Šljivak

Čuveni muzičar Paul David Hewson, poznatiji kao Bono Vox, izazvao je veliku pažnju nakon što se u Napulju pred subotnji koncert pojavio sa šalom Napolija. Ovaj tim je nakon 33 godine osvojio Scudetto, a Bono je podgrijao atmosferu izjavom po dolasku u grad u kojoj je uvrijedio torinski Juventus.

Čuveni Bono Vox će u subotu nastupiti u Napulju sa svojom legendarnom grupom U2. Dok se grad sprema za spektakl irski pjevač je odlučio podgrijati atmosferu tako što će uvrijediti torinski Juventus.

Tokom ručka Bona su konobari pitali postoji li hrana na koju je alergičan, a zatim je uslijedio odgovor kojeg apsolutno niko nije očekivao od Bona.

"Samo sam alergičan na Juventus", odgovorio je poznati pjevač koji je odmah po dolasku u grad dobio šal tima iz Napulja.

Naravno, Bono je odmah dobio dosta negativnih reakcija od navijača torinskog kluba i mnogi su poručili da su mu vrata njihovog grada zauvijek zatvorena.

Oglasi

Napoli je Scudetto osvojio treći put u historiji i nakon 33 godine čekanja. U gradu je zbog toga nevjerovatna atmosfera i na svakom koraku je vidljivo da se slavi već danima.

Ulice su konstantno ispunjene navijačima, dresovi i zastave su na sve strane, što je i normalno jer u Napulju nisu navikli da često proslavljaju trofeje.

Bono Vox i U2 su poprilično vezani za Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo. Legendarni pjevač je 2017. godine proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je tokom opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine upozoravao svijet na zbivanja u našoj zemlji, a i sam je dolazio tokom rata te sa Sarajlijama dočekao 1994. godinu u klubu 'Obala'.

Prvi veliki koncert nakon rata upravo je održala njegova grupa U2, a 1997. godine nekadašnji predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović dodijelio mu je počasni pasoš.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi