Xabi Alonso poslao ljude da uživo gledaju zvijezdu Fenera, on doživio tešku povredu

Nije imao sreće

Xabi Alonso poslao ljude da uživo gledaju zvijezdu Fenera, on doživio tešku povredu

Edmir Škorić

Španski trener Xabi Alonso proslavio se na klupi Bayer Leverkusena i ovom njemačkom timu donio je prvi naslov u Bundesligi.

Alonso je odradio fantastičan posao na klupi Bayera, koji je konačno osjetio slast osvajanja nacionalnog prvenstva. Osim toga, Bayerov sastav može čak i do triplete. U finalu Kupa Njemačke igrat će protiv Kaiserslauterna, a u polufinalu Evropske lige protiv Rome.

Iako se stalno Alonso dovodio u vezu sa velikanima evropskog fudbala kao što su Liverpool, Bayern i Real Madrid, on je odlučio najmanje još sezonu ostati na klupi Apotekara, te ima plan da i u narednoj sezoni radi velike stvari.

Jasno je da su mnoge Bayerove zvijezde na meti drugih klubova nakon sezone iz snova, ali Alonso želi da se ključni fudbaleri zadrže, a osim toga, namjerava pojačati svoj tim. Na njegovom radaru je i jedan od igrača turskog Fenerbahčea. Ili je barem bio do prije nekoliko dana...

Radi se o Ismailu Yukseku, koji ima 25 godina i igra na poziciji centralnog i zadnjeg veznog, s tim da po potrebi može da igra i na poziciji stopera. Ovaj univerzalac je u tekućoj sezoni odigrao čak 47 utakmica, te ima jedan gol uz šest asistenija.

Oglasi

Igrao je u nekoliko turskih timvoa kao što su Adana Demirspor, Bursaspor, Balikesirspor i Golcukspor.

Navodno je Xabi Alonso poslao skautski tim na nedavnu utakmicu Fenerbahčea i Bešiktaša (2:1) sa jasnim ciljem da isprate nastup turskog fudbalera.

Ismail Yuksek nije imao sreće, pošto se povrijedio u 19. minuti derbija i napustio je teren na nosilima. Kasnije je objavljeno da su stradali ligamenti i to bi moglo značiti da će Alonso morati da odustane od njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do te nesretne 19. mintue odigrao je dobro, ali povreda je poremetila i njegove i planove Xabija Alonsa. S obzirom na to da ima ugovor s Fenerom do 2027. godine, sve su prilike da će ipak ostati u redovima turskog velikana.

Fenerbahče ima nekoliko talentovanih i sjajnih fudbalera i očekuje se da će neki od njih na kraju sezone spakovati kofere i promijeniti sredinu, naročito ako klub ne osvoji titulu, a u ovom trenutku ima četiri boda manje od vodećeg Galatasarayja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi