O Alajbegovićevoj majstoriji priča se u Njemačkoj, sve je prenio i SkySport

Poigrao se sa rivalima kapite naše kadetske selekcije, a zatim efektno pogodio mrežu

O Alajbegovićevoj majstoriji priča se u Njemačkoj, sve je prenio i SkySport

Veliki talenat je kapiten kadetske reprezentacije naše zemlje Kerim Alajbegović.

Veliki talenat je kapiten kadetske reprezentacije naše zemlje Kerim Alajbegović.

Alajbegović nastupa za kadete Bayer Leverkusena, a jučer su u polufinalu Kupa Njemačke za igrače do 17. godina snage odmjerili Leverkusen i Eintracht.

Završilo je 2:2, a Alajbegović je bio starter i već u 18. minuti zatresao je mrežu rivala.

Driblingom se riješio čuvara, a onda lijevom nogom sjajno pogodio.

Zanimljivo da je i popularni SkySport objavio pogodak na svojoj stranici, te time potvrdio da je Alajbegović velika nada i da se od njega očekuje velike stvari.

Oglasi

Alajbegović je u komentarima dobio veliki broj čestitki, a pogodak zaista vrijedi više puta pogledati.

Was ein toller Führungstreffer von Kerim-Sam Alajbegovic!🚀   Die stärkere Werkself kassiert aber im Hinspiel im...

Posted by Sky Sport DE on Wednesday, May 1, 2024

Leverkusen je poveo već u 37. minuti 2:0, no gosti dolaze u samoj završnici do izjednačenja.

Zanimljivo da smo vidjeli čak tri penala, a domaći svoj nisu iskoristili. Gosti jesu dva i sada su u dobroj situaciji pred revanš koji se igra u nedjelju.

Alajbegović je standardan u kadetskoj reprezentaciji naše zemlje, a san mu je obući dres A reprezentacije. Nedavno je o tome govorio u razgovoru za SportSport.

Oglasi

U Njemačkoj je to tako, ako igraš dobro npr. za U-17 selekciju, onda ćeš dobiti šansu i za stariju selekciju. Zadovoljan sam zbog toga, dobro je bilo, a najbitnije je da su treneri zadovoljni.

Već sam trenirao sa prvim timom, dva puta je to bilo. To je bilo jako dobro iskustvo, posebno u svakom smislu. To je bilo prije tri-četiri mjeseca. Prvi tim se bori za titulu, očekivala se borba za vrh, ali možda i ne baš da budu ispred Bayerna, kao što je sada.

Trenirao sam ti momcima, ostavili su sjajan dojam na mene. Svi su bili korektni prema nama mlađima, ima tu mnogo dobrih igrača. Moji planovi su vezani za Leverkusen, iako već ima nekih poziva, ali to sam prepustio sve ocu koji vodi brigu oko moje karijere".

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Nije krio da želi dres A reprezentacije naše zemlje.

"To je sigurno cilj. Za par godina se nadam tome, ako Bog da. Pratim reprezentaciju, posebno mi se sviđa Amar Dedić, a naravno i Džeko, Pjanić, Kolašinac..".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi