S kojim igračem Ajaxa je Juventus nakon utakmice dogovarao saradnju?
Brazilac je kao i većina ekipe Ajaxa iznenadio apsolutno sve fantastičnim igrama (Foto: EPA)

Neres blizu Juventusa?

S kojim igračem Ajaxa je Juventus nakon utakmice dogovarao saradnju?

Midhat Šljivak

Juventus možda nije uspio da u svoje redove dovede Matthijsa de Ligta, ali bi dres Stare dame od naredne sezone mogao nositi jedan igrač holandskog tima.

Kako tvrde italijanski mediji, torinski tim je zainteresovan za usluge 22-godišnjeg brazilskog fudbalera Davida Neresa i sa njim je obavljen razgovor nakon meča u četvrtfinalu Lige prvaka.

Sjajni ofanzivac je eksplodirao ove sezone. Igra zaista fantastično, pa tako i ne čudi interes velikih evropskih klubova za njega. Pored Juventusa Neres se povezuje sa Arsenalom i Real Madridom.

Međutim, Neres je za sada na dobrom putu da postane član Stare dame. Bianconerima je on najeftinija, ali itekako kvalitetna opcija za krilne pozicije i neće biti nikakvo čudo ako Neres zaigra u dresu Stare dame.

Brazilac je još u januaru mogao otići iz Amsterdama. Imali su Kopljanici ponudu kineskog Guangzhou Evergrandea od 43 miliona eura za njega, ali je ona odbijena.

Sada bi mogli zaraditi još i više i Neres se kao i većina drugih fudbalera amsterdamskog tima nalazi pred velikim transferom.

Ajax prodaje pola tima, a zarada je ogromna

odinama unazad Kopljanici su igrali poprilično nebitnu ulogu u evropskim takmičenjima. Ipak, pomno su gradili sve oko sebe i ove sezone je nevjerovatno talentovana generacija potpuno eksplodirala.

Prava je šteta što će dobar dio sadašnje ekipe neće ostati na okupu. Veliki evropski klubovi su "zagrizli" za mlade zvijezde amsterdamskog tima i holandski velikan će ostati bez popriličnog broja fudbalera.

Frenkie de Jong je već prodat Barceloni za 75 miliona eura, a ukupno bi ovog ljeta Ajax mogao zaraditi više od 300 miliona eura na transferima svojih fudbalera.

Putem De Jonga će vjerovatno i čudesni defanzivac Matthijs de Ligt. On je navodno već postigao dogovor sa Barcom i Katalonce će on koštati oko 60 miliona eura.

Na izlaznim vratima je i golman Andre Onana. I njega želi Barcelona, a put engleske Premier lige bi mogli bekovi. Za desnog beka Noussaira Mazraouija zainteresovani su Manchester United, Arsenal i Liverpool, dok je Nicolas Tagliafico privukao interes Arsenala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još jedan u nizu koji bi mogao otići je Dušan Tadić. Iako je došao tek prošlog ljeta iz Southamptona, srbijanski fudbaler je privukao ogdomnu pažnju i Ajax bi mogao zaraditi tri puta više novca nego je ovog napadača platio. Njegova cijena je sada oko 30 miliona eura.

Niz igrača koji će vjerovatno napustiti Ajax zatvaraju Donny van de Beek i Hakim Ziyech. Za prvog je zainteresovan Real Madrid, dok Ziyechove igre prati Bayern, pa bi i oni mogli napraviti ogromne transfere.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi