Simeone napada sa Costom i Griezmannom, Wenger ostavio Kolašinca na klupi

Službeni sastavi timova

Simeone napada sa Costom i Griezmannom, Wenger ostavio Kolašinca na klupi

Večeras od 21:05 sati su na rasporedu revanš utakmice polufinala Evropske lige u kojim se sastaju Atletico Madrid i Arsenal, odnosno Red Bull Salzburg i Marseille.

Trener Atletico Madrida Diego Simeone će na teren od prve minute poslati standardni sastav bez većih iznenađenja, s tim što će Thomas Partey igrati na mjestu desnog beka. U vrhu napada će biti najveći aduti - Antoine Griezmann i Diego Costa.

S druge strane, Arsene Wenger se također odlučio za najbolji tim s kojim trenutno raspolaže, a Sead Kolašinac je ponovo ostao na klupi. U startnoj postavi, zanimljivo, nije bilo mjesta ni za Mkhitaryana.

U slučaju poraza od Atletica, ovo će biti Wengerova posljednja evropska utakmica na klupi Arsenala pa je jasno da će i zbog toga imati poseban motiv da napravi uspjeh.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Atletico Madrid: Oblak, Lucas, Godin, Gimenez, Thomas, Gabi, Saul, Koke, Vitolo, Griezmann, Costa

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Xhaka, Ramsey, Wilshere, Ozil, Welbeck, Lacazette

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti