Evropski velikani 'režu' plate, a Čukarički - daje unaprijed
EPA

Ne razmišljaju o smanjenju

Evropski velikani 'režu' plate, a Čukarički - daje unaprijed

Pandemija koronavirusa stvorila je probleme mnogim klubovima širom Evrope.

Bez planiranih prihoda u budžetima jasno je kako klubovi neće moći ispoštovati planirane troškove i ne čudi što se mnogi odlučuju na 'rezanje' plaća, međutim jedan klub iz Srbije o tome ne razmišlja.

Često se do sada provlačilo kako bi se mnogi klubovi trebali ugledati na Čukarički, a sada se pokazalo i zašto.

Naime, ovaj ambiciozni klub je svoje obaveze već platio i nema namjeru da ništa smanjuje, barem tako je za Radio-televiziju Srbije rekao sportski direktor Nenad Mirosavljević.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Fudbalski klub Čukarički je u skladu sa svojom poslovnom politikom izmirio sve obaveze iz ugovora koje ima prema igračima i stručnom štabu, zaključeno do juna mjeseca", rekao je Mirosavljević.

Dodao je također kako igrači nisu krivi za ovakvu situaciju, premda je svjestan da klubovima nije lako jer se ne zna koliko će sve trajati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi