UEFA potvrdila: Evropsko prvenstvo sa publikom na tribinama!
Foto - EPA

Ograničen kapacitet

UEFA potvrdila: Evropsko prvenstvo sa publikom na tribinama!

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je danas kako će se prvenstvo Starog kontinenta igrati uz prisustvo publike.

Nakon brojnih razgovora potvrđeno je da će osam gradova dozvoliti publiku na tribinama i tako će određeni dio publike moći da uživa u utakmicama na Euru.

Publiku ćemo za sada gledati u Londonu, Bakuu, St Petersburgu, Budimpešti, Bukureštu, Amsterdamu, Glasgowu, Copenhagenu, a do 19. aprila se očekuje odluka preostala četiri grada.

Za sada zvanične odluke o povratku publike na tribine nisu dali Minhen, Rim, Bilbao i Dublin, ali će njihov status biti poznat za 10 dana.

Amsterdam, Bukurešt, Copenhagen i Glasgow će dopustiti popunavanje 25 do 33 posto kapaciteta stadiona, a osim Glasgowa ostali gradovi su iskazali mogućnost da se dopusti i veći procenat publike.

Baku će imati 50 posto ispunjenih tribina, a navijači će pri ulasku u Azerbejdžan morati da imaju negativan test na Covid 19.

Također, St. Petersburg planira da dopusti 50 posto kapaciteta, London 25 posto, a Budimpešta je otišla dalje od svih i planira da se utakmice u ovom gradu igraju pred punim tribinama.

Evropsko prvenstvo bit će odigrano od 11. juna do 11. jula.

Promo

Top Komentari

Pajver
Kakve to veze ima sa bosanćerosima oni će svakako pratiti na tv kako drugi igraju
3 8
svasta
Svaka cast za Madjare!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti