"Ex-Yu" Austrija na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine

Gregoritsch pozvao 27 igrača za pripreme

"Ex-Yu" Austrija na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine

Najveće zvijezde mlade reprezentacije Austrije su svakako Salzburgovi Xaver Schlager i Hannes Wolf i Augsburgov Kevin Danso.

Upravo će oni na predstojećem Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine koje se održava u Italiji (nekoliko utakmica će se odigrati i u San Marinu) pokušati odvesti svoju selekciju do uspjeha.

Svakako će imati podršku mnoštva sjajnih mladih austrijskih fudbalera, a među njima bi moglo biti njih čak 11 koji vuku korijene sa naših prostora, iz država bivše Jugoslavije.

Selektor Werner Gregoritsch je odlučio za pripremne mečeve za EP pozvati 27 igrača, a na spisku su između ostalih Husein Balić, Alexandar Borković, Petar Gluhaković, Adrian Grbić, Sascha Horvath, Saša Kalajdžić, Emir Karić, Dejan Ljubičić, Ivan Ljubić, Sandi Lovrić i Dario Marešić.

Inače, Evropsko U21 prvenstvo počinje 16. juna, a Austrija se nalazi u Grupi B sa reprezentacijama Njemačke, Danske i Srbije.

Kada su u pitanju favoriti na predstojećem EP, to su svakako selekcije Engleske, Francuske, Njemačke, Španije i Italije.

Mladi Azzurri su možda i najveći favoriti za zlato s obzirom da će ih predvoditi nekoliko već poprilično afirmisanih mladih igrača.

Tako će u dresu Italije, između ostalih, zaigrati Nicolo Zaniolo, Moise Kean, Chiesa, Barella...

Top Komentari

Prazina
A Marko Kvasina? Momak je Hrvat
0 3
AS83
Sascha Horvath nema nikakve veze.. Ako već hoćete, on je prije mađarskog porijekla
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi