Austrija u posljednjoj sekundi savladala nesretnu Sjevernu Irsku u Belfastu

Okončana grupa 3 Lige nacija B

Austrija u posljednjoj sekundi savladala nesretnu Sjevernu Irsku u Belfastu

Posljednji meč naše grupe 3 u Ligi nacija B odigran je danas u Belfastu, gdje je Austrija u jednom rezultatski nevažnom susretu savladala Sjevernu Irsku sa 2:1.

Pošto je BiH u ovoj grupi bila dominantna, pitanje prvog mjesta je još ranije bilo riješeno. Također, i prije ove utakmice je bilo poznato da će Austrija završiti na drugom, a Sjeverna Irska na posljednjem trećem mjestu.

Utakmica u prvom poluvremenu nije obilovala uzbuđenjima, ali je domaći tim bio nešto agilniji. Standardno za njih, ponovo su se ispromašivali pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Igrao se 49. minut kada je Schlager zabio za vodstvo Austrije, a osam minuta kasnije je Evans poravnao na 1:1. Kada se činilo da će Sjeverna Irska ipak osvojiti jedan bod u prvom izdanju Lige nacija, Lazaro je u trećoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu Austrijanaca rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na kraju, konačan poredak grupe 3 Lige nacija B: BiH prva sa deset bodova, Austrija druga sa sedam a Sjeverna Irska posljednja bez ijednog boda, iako se mora reći da su Sjevernoirci zaista zaslužili više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi