Vaha će biti razočaran: Ez Abde ne dolazi na okupljanje, a promjena na Instagramu je sve otkrila

Neće igrati na Afričkom kupu nacija

Vaha će biti razočaran: Ez Abde ne dolazi na okupljanje, a promjena na Instagramu je sve otkrila

E. Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone, Abdessamad Ezzalzoui, našao se na spisku reprezentacije Maroka za Afrički kup nacija.

Selektor reprezentacije Maroka, Vahid Halilhodžić, odlučio je pozvati Ez Abdea na ovo takmičenje nakon njegovih sjajnih igara u dresu Barcelone.

Činilo se da će se Ez Abde sigurno odazvati na Vahin poziv, ali onda su počele komplikacije. Pojavile su se informacije da Španci žele da ovaj fudbaler igra za njihovu reprezentaciju, a čini se da će se na kraju to i desiti.

Marokanci su jutros zvanično objavili da Ez Abde neće biti dio reprezentacije na Afričkom kupu nacija, te da neće doći na okupljanje.

Još uvijek nije objavljeno da li će Ez Abde propustiti samo ovo takmičenje i u budućnosti igrati za Maroko ili je donio konačnu odluku da nastupa u dresu reprezentacije Španije.

Oglasi

Zanimljivo je da je Ez Abde nakon Vahinog spiska promijenio opis na svojoj Instagram stranici i napisao da je reprezentativac Maroka, ali se nakon svih dešavanja iz prethodnih dana to promijenilo.

Opis nije dostupan.

Igrač Barcelone izbrisao je dio da je reprezentativac Maroka, te sada tu stoji samo zastava ove države. Javnost u Maroku je razočarana njegovom odlukom i činjenicom da su ga Španci tako lako nagovorili da ne igra za svoju zemlju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst "ez.abde 12 Posts 521K Followers 272 Following Abde Ezzalzouli Gamer See translation Followed by o.dembele7, laliga and 23 others"

Također, krive i Barcelonu koja je od starta bila protiv njegovog puštanja na AKN zbog čega je on i tražio od Halilhodžića da ga skine sa spiska, ali bh. stručnjak na to nije pristao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
FIFA treba nešto da uradi kako bi spriječila bogate zemlje da kradu reprezentativce siromašnijim...
7 0
19211921
Svako ima svog Becira
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi