Najstrašnija koljena u fudbalu: Bivši zatvorenik je život dao lopti, sada sa 29 plaća visoku cijenu!

Bio je i u zatvoru

Najstrašnija koljena u fudbalu: Bivši zatvorenik je život dao lopti, sada sa 29 plaća visoku cijenu!

A. Čaušević

Vrlo vjerovatno ne postoji fudbaler koji u karijeri nije doživio tešku povredu, posebno je to slučaj sa onim igračima koji zbog silne želje da uspiju preforsiraju svoje tijelo. 

Postoji nekoliko povreda koje bi mogle značiti i kraj karijere. Povreda križnih ligamenata se smatra najtežom u fudbalu prvenstveno iz razloga što oporavak traje minimalno šest mjeseci, a nekad i skoro godinu.

Chimy Avila je prije tri godine osjetio na najgori mogući način koliko je surov moderan fudbal, najbolji pokazatelj za to su ožiljci na njegovim koljenima.

Nakon što je sanirao povredu križnih ligamenata lijevog koljena, Avila je u septembru 2020. godine svega dvije sedmice nakon povratka na teren pokidao ligamente i desnog koljena.

Računajući obje povrede skoro dvije godine ga nije bilo na terenu nakon što ga je 2019. godine Osasuna dovela kao skupocjeno pojačanje iz San Lorenza sa 3 miliona eura.

Oglasi

Osim toga Avila ima i jedan ožiljak na butini lijeve noge i sada kada mu je 29 godina može se reći da je platio skupu cijenu što je svoj život podredio fudbalu.

Argentinac je i dalje član Osasune, ove sezone je standardan sa 12 nastupa u svim takmičenjima uz dva postignuta gola. Svaki put kada postigne gol ponosno pokaže na koljena.

Unikatna proslava gola je definitivno sjajan pokazatelj njegove mentalne snage pošto je iza njega najteži period ne samo u karijeri već i u životu.

Avila je rođen u Rosariju, istom gradu kao i Messi. Imao je teško djetinjstvo, vrlo često je bio i bez hrane, a interesantno da se oženio već sa 18 godina i do sada sa svojom suprugom ima dvije kćerke, a uskoro čeka i rođenje sina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog krađe je jedno vrijeme bio i u zatvoru. Bilo je to još kada je bio maloljetan, iza rešetaka je bio nekoliko sedmica. Na kraju je proglašen nevinim.

"Ožiljci su od ratnika. Ako ne morate pokušati, ako ne znate da ste pokušali, ako želite biti zdravi, onda ostanite kod kuće. Više volim rizikovati iako znam da ću dobiti udarac", rekao je Avila o svojoj životnoj filozofiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti