Fudbalski meraklija "cijedio" bogataše i trošio na "prijateljice noći", sada je izgradio stadion

Bio je odličan fudbaler

Fudbalski meraklija "cijedio" bogataše i trošio na "prijateljice noći", sada je izgradio stadion

A. Čaušević

Neke osobe jednostavno vole da uživaju u životu, posebno kada imaju uslove za to. 

Zbog svog načina života van terena neki fudbaleri definitivno mogu poprimiti epitet fudbalskih meraklija pošto su su za svoju dušu voljeli da guštaju u muzici, alkoholu i atraktivnim damama, odnosno ludo se provode.

Neki igrači zahvaljujući svom kvalitetu imaju sreću da zarade ogroman novac. Među njima je i 37-godišnji Ezequiel Lavezzi, svojevremeno sigurno jedan od najuzbudljivijih igrača na fudbalskoj mapi, posebno zbog svog načina igre.

Svjetsku slavu je stekao u Napoliju i PSG-u, a bogatstvo zaradio u Kini. Za četiri godine u Hebeiju zaradio je više od 40 miliona eura. Njegova metoda je bila poprilično jasna, uzimati od bogatih koliko je god moguće te maksimalno uživati u životu.

To je svojvremeno jako razljutilo kontorveznog predsjednika Napolija Aurelia De Laurentisa kada je Lavezzi odlučio da obije produženje ugovora jer mu je PSG nudio daleko više novca te je otišao u Pariz u transferu vrijednom 30 miliona eura 2022. godine.

Oglasi

"Ako si profesionalac, uvijek bi trebao biti profesionalac. Ako ste spotista, ne idete van na piće i ne izlazite sa prostitukama. Kada igrate, branite boje grada, a ako noću izlazite na piće i posjećuje prostitutke, onda izdajte grad i ljude" poručio je De Laurentiis.

Lavezzi je poznat po razuzdanim zabavama. Na jednoj od njih se svojevremeno pojavio u muškim tangama, a na interenetu su počele kružiti i pikantne fotografije kako igra erotske igre sa tadašnjom djevojkom Yaninom Screpante.

[twitter]https://twitter.com/MarianitaDiarco/status/648661161458704384[/twitter]

Bilo je to 2014. godine. Na nekim fotografijama se moglo čak vidjeti i spolni organ njegove djevojke dok je Lavezzi vidno u pijanom stanju nosio policijsku kapu što možete pogledati ovdje.

Oglasi

I u narednim godinama poplarni Pocho je ludovao te je vrlo često znao puniti rubrike žute štampe. Novac definitivno nikad nije štedio, ali kada se je odlučio da prekine sve veze sa "prijateljicama noći" smiraj je pronašao u zagrljaju djevojke Natalije Borges.

Tako je tokom ljeta 2020. godine kada se mirio sa Borges na luksuznom ljetovanju potrošio oko milion i pol eura. Neke informacije su govorile da bi ga dan koštao 175.000 eura. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CZ9n96fOilj/?hl=en[/instagram]

Ipak, koliko god trošio novac, pokazalo se i da je veliki dobrotvor. Prošle sedmice je u svom rodnom mjestu izgradio i otvorio stadion u mjestu Villa Gobernador Galvez.

Stadion je dobio ime upravo po čuvenom fudbaleru, a na otvaranju na kojem je zaigrao i sam Lavezzi bilo je prisutno više od 12.000 gledatelja.

"Ovo je san koji traje duže od deset godina. Ovo je za sve vas. Uživajte. Obećavam da ćemo u narednim godinama biti još bolji", poručio je Lavezzi.

Top Komentari

imeiime
i kod nas shupak meraklija hadzic cijedi bogatasa tana i izgradio je kucu u Kaknju i stan u Sarajevu
2 2
Zoilomas
Pune plaže ovakvih drogeraša
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi