Na vrhuncu karijere otišao u Kinu, a sada objavljeno kakvo bogatstvo je zarađivao svake sedmice!

Penzionisao se prije skoro dvije godine

Na vrhuncu karijere otišao u Kinu, a sada objavljeno kakvo bogatstvo je zarađivao svake sedmice!

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Ezequiel Lavezzi iznenadio je sve kada je na vrhuncu svoje karijere odlučio da ide u Kinu, a glavni razlog bila je novčana ponuda koju jednostavno nije mogao da odbije.

Lavezzi se fudbalskoj javnosti predstavio sjajnim igrama u dresu Napolija u koji je stigao na ljeto 2007. godine iz San Lorenza. U Napulju je proveo pet sezona, a onda je 2012. godine prešao u PSG za čak 30 miliona eura.

Argentinac je u dresu Parižana igrao skoro četiri godine, ali je sve iznenadio u februaru 2016. godine kada je odlučio da svoju karijeru nastavi u dalekoj Kini.

Već tada je počeo "trend" da poznati fudbaleri idu u Kinu jer su dobijali nevjerovatne ponude, a Lavezzi je bio jedan od zvučnijih transfera tada. Argentinac je potpisao za Hebei Fortune i postao jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Lavezzi je igrao u ovom klubu četiri godine i zaradio je nevjerovatnu sumu novca zbog čega je početkom 2020. godine odlučio da završi svoju karijeru jer je shvatio da više nema potrebe da igra fudbal.

U javnosti su se sada pojavile i informacije koliko fudbaleri zarađuju igrajući u Kini. Suma je znatno manja u poređenju na prije nekoliko godina kada Kinezi nisu štedili samo kako bi privukli poznate zvijezde u svoju ligu.

Objavljeno je da je Lavezzi godišnje zarađivao nevjerovatnih 41.5 miliona funti tokom četiri godine koliko je igrao u Kini.

Argentinac je godišnje zarađivao čak 798.000 eura što je zaista nevjerovatno. Odigrao je 74 utakmice tokom boravka u ovoj zemlji i dao je 35 golova, a onda je sve iznenadio odlukom da ide u penziju.

Lavezzi je bio daleko najplaćeniji igrač u Kini koji je ikada igrao, a iza njega je bio sunarodnjak Carlos Tevez. Tevez je proveo u Kini manje od godinu dana, a sedmično je zarađivao čak 634.615 funti.

Na trećem mjestu najplaćenijih igrača u Kini je brazilski veznjak Oscar koji inkasira 500.000 funti svake sedmice. U TOP 10 najplaćenijih igrača svih vremena u Kini su još Cedric Bakambu, Hulk, Graziano Pelle, Stephan El Shaarawy, Paulinho, Eder i Maoruane Fellaini.

Top Komentari

histereza
Hahaha pa pročitate li vi tekst prije nego ga objavite, nesposobnjakovici jedni
9 0
GuiliDamou
Objavljeno je da je Lavezzi godišnje zarađivao nevjerovatnih 41.5 miliona funti tokom četiri godine koliko je igrao u Kini. Argentinac je godišnje zarađivao čak 798.000 eura što je zaista nevjerovatno. Aplauz… retardirani priuceni tipkaci po tastaturama, prodajete se za kilogram janjjetine i steku cigareta… Naucite napisati tekst…
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi