Liverpool nastavlja lov na trofej u FA Cupu

Eliminisali Norwich

Liverpool nastavlja lov na trofej u FA Cupu

H. Zilić

Redsi nastavljaju lov na sve trofeje ove sezone.

Nakon osvajanja Liga Kupa večeras su u osmini finala FA Cup savladali Norwich sa 2:1 i izborili plasman među osam najboljih ekipa u najstarijem klupskom takmičenju na svijetu.

Liverpool je večeras istrčao u kombinovanom sastavu, a Klopp je napravio čak deset izmjena u odnosu na finalni duel Liga Kupa protiv Chleseaja.

Redsu su do vodstva od 1:0 došli u 27. minuti. Origi je asistirao, a Minamino pogodio za 1:0.

Japanac je igrao odličan meč, a u 39. minuti postiže drugi gol za 2:0.

Nakon drugog gola Redsa tempo igre je pao, Liverpool je rutinski privodio meč kraju, ali gosti su ih trznuli u 76. minuti kada Rupp pogađa za 2:1 odličnim udarcem sa 20 metara.

Ipak do kraja meča nije bilo iznenađenja, ostalo je 2:1 i Liverpool je izborio plasman u četvrtfinale, gdje su još ekipe Manchester Citya, Crystal Palacea, Chelseaja, Southamptona i Middlesborugha.

Proestala dva para osmine finala su Everton - Boreham Wood i Nottingham - Huddersfield.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...nevjerovatno je kako se krade Liverpool u Engleskoj,ovo nema nigdje...u drugom poluvremenu kod rezultata 2:0 igrac Norwicha rukom odbranio cist gol nakon suta Hendersona,ali Atkinson se pravi lud iako se na snimku jasno vidi da je imao cist pogled na tu situaciju...namjerno se to g*vno gura da sudi utakmice Liverpoola...
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi