FA kažnjava Guardiolu zbog izjave koja zvuči sasvim normalno?

Jedno pravilo je ipak prekršio, ali...

FA kažnjava Guardiolu zbog izjave koja zvuči sasvim normalno?

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola mogao bi biti kažnjen zbog "sporne" izjave uoči utakmice sa Manchester Unitedom, koja je odigrana jučer.

Građani su u derbiju slavili sa 3:1, a Guardiola je neočekivano dospio u centar pažnje zbog jedne izjave koju je dao uoči utakmice.

Guardiola je spomenuo glavnog suca Anthonyja Taylora, ali ne u negativnom kontekstu i njegove riječi zvuče sasvim normalno. Međutim, Guardiola je ipak prekršio pravilo FA koje kaže da menadžerima nije dozvoljeno spominjati suce prije utakmice.

"Siguiran sam da će Taylor pokušati da odradi dobar posao, baš kao što se trude menadžeri i igrači. Gospodin Taylor će učiniti sve da bude dobra utakmica i nadam se da će donijeti opravdane odluke. Cijela Engleska i cijela Evropa će nas gledati", govorio je Guardiola dan pred utakmicu u kojoj je njegov tim slavio zasluženi trijumf.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Guardiola ne bi bio prvi menadžer u Engleskoj koji bi se suočio sa ovakvom kaznom, jer je i njegov kolega Jose Mourinho kažnjen zbog sličnih komentara na račun Taylora pred utakmicu sa Liverpoolom u oktobru 2016. godine.

Još uvijek nije poznato hoće li FA pokrenuti postupak protiv Guardiola, od kojeg se traži da obrazloži svoju izjavu do sutra (utorak) u 18 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi