Građani pokazali da su broj jedan u Manchesteru

Rutinska pobjeda Cityja nad Unitedom

Građani pokazali da su broj jedan u Manchesteru

U posljednjoj utakmici 12. kola Premier lige, Manchester City je u gradskom derbiju savladao United sa 3:1 i tako ostao na prvom mjestu na tabeli.

Građani su u ovaj meč ušli kao favoriti, pa su se tako i postavili te od starta utakmice krenuli sa napadima. Bolja igra se isplatila već u 12. minuti kada je David Silva zabio za vodstvo Cityja od 1:0 i to na asistenciju svog prezimenjaka Bernarda.

Prvo poluvrijeme je završeno s minimalnim vodstvom Građana, koji su odmah na startu drugog dijela stigli i do drugog gola. Aguero je u 48. minuti iskoristio proigravanje Mahreza i pogodio za 2:0, a to mu je bio osmi pogodak ove sezone u Premier ligi kojim je izbio na prvo mjesto liste strijelaca.

Igrao se 58. minut kada se United vratio u život. Ove sezone najbolji igrač Crvenih đavola Martial je iz penala postigao gol za 2:1, ali se na kraju ispostavilo da je taj gol bio sve što su gosti napravili u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Konačnih 3:1 postavio je rezervista Gundogan, koji je krunisao dugu i veoma lijepu akciju domaćeg tima u 86. minuti.

Manchester City ostaje prvi na tabeli sa 32 boda, dva više od Liverpoola i četiri od Chelseaja. United je tek na osmom mjestu sa 20 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi