Pred Anelom Ahmedhodžićem je najveći izazov u karijeri

Polufinale FA kupa

Pred Anelom Ahmedhodžićem je najveći izazov u karijeri

E. Škorić

Poznato je ko će se sastati u polufinalu engleskog FA kupa, a žrijeb je odlučio da reprezentativcu BiH Anelu Ahmedhodžiću režira najteži izazov u karijeri.

Igrao je Anel u dresu Malmea i Sheffield United velike utakmice, protiv jakih igrača nastupao je i kao reprezentativac BiH, ali pravi izazov bez sumnje imat će u polufinalu FA kupa.

Odlučeno je da će engleski drugoligaš Sheffield United u polufinalu igrati protiv Manchester Cityja, pa će Anel imati priliku da čuva trenutno jednog od najboljih napadača i igrača na svijetu, Erlinga Haalanda.

Šesterostruki prvak Manchesater City našao se među posljednja četiri pobjedom od 6:0 nad Burnleyjem u subotu, u kojoj je norveški napadač Erling Haaland postigao svoj drugi hat-trick u pet dana.
Sheffield je pak nakon velike borbe dobio danas Blackburn sa 3:2.

U drugom polufinalu igraju Burnley, koji je razbio trećeligaša Grimsby, te pobjednik današnjeg duela Manchester United - Fulham.

Oba polufinala održat će se na stadionu Wembley tokom vikenda od 22. do 23. aprila.

Posuđeni igrači ne smiju igrati protiv svojih matičnih klubova u FA kupu, što znači da paru Sheffield Uniteda, Tommyju Doyleu i Jamieju McAteeju, neće biti dopušteno igrati protiv Cityja.

Brighton je posljednji put stigao do polufinala FA kupa 2019., dok bi Fulhamu to bio prvi nastup od 2002. ako porazi 12-strukog osvajača turnira, tim Manchester Uniteda.

Uz dužno poštovanje Brightonu i Sheffieldu, ipak će timovi iz Manchestera biti veliki favoriti za plasman u finale.

Parovi polufinala FA kupa:
Manchester City - Sheffield United
Brighton - United/Fulham

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi