FA sve rigorozniji: Napadač Southamptona kažnjen zbog nasilničkog ponašanja

Austinu tri utakmice suspenzije

FA sve rigorozniji: Napadač Southamptona kažnjen zbog nasilničkog ponašanja

Napadač Southamptona Charlie Austin suočio se sa naknadnom kaznom Fudbalskog saveza Engleske (FA) nakon jučerašnje utakmice protiv Huddersfielda.

Austin je za vrijeme utakmice udario u lice golmana Huddersfielda Jonasa Lossla, ali mu glavni sudac nije pokazao crveni karton.

Ipak, engleskog napadača je stigla kazna jer ga je FA suspendovao na tri utakmice, uz obrazloženje da se nasilnički ponašao.

To će biti ozbiljan hendikep za Southampton koji će biti oslabljen za Austina u duelima sa Tottenhamom, Manchester Unitedom i Crystal Palaceom u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Charlie Austin se u posljednje vrijeme nalazi u veoma dobroj formi i na posljednjih sedam utakmice ja zabio pet pogodaka. U Premier ligi se ove sezone ukupno šest puta upisivao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti