Karim Benzema i gol za pamćenje na debiju za Al Ittihad

Spektakularan pogodak Francuza

Karim Benzema i gol za pamćenje na debiju za Al Ittihad

Midhat Šljivak

Karim Benzema je na debiju za Al Ittihad postigao spektakularan gol u meču Arapskog kupa protiv tuniškog Espreancea. Podigao je sve na noge.

Karim Benzema večeras debituje za Al Ittihad iz Saudijske Arabije i nakon 55 minuta igre francuski fudbaler je upisao asistenciju i gol.

Esprenace Tunis je u 26. minuti preko Bouguerre došao do prednosti od 1:0, ali samo devet minuta kasnije Al Ittihad je došao do izjednačenja.

Benzema je zaslužan za gol. Njegov udarac u gol skreće Hamdallah i saudijski klub poravnava rezultat na 1:1.

Oglasi

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a nakon deset minuta igre u nastavku na scenu je stupio jedan od najboljih napadača na svijetu.

Benzema je uzeo loptu na lijevoj strani. Uslijedio je njegov prepoznatljivi dribling, a zatim i bomba prema golu protivnika za koju golman nije imao rješenja.

Lopta je gotovo pocijepala mrežu i Al Ittihad je došao do prednosti od 2:1.

Pogledajte ovaj zaista spektakularan pogodak 35-godišnjeg francuskog napadača.

Podsjetimo, 35-godišnji napadač je u ovom timu plaćen oko 200 miliona eura na godišnjem nivou i već se počinje isplaćivati.

Top Komentari

Emir.D
Sta ima bolan veze koja je Liga. Covjek uzeo 5 puta ligu sampiona i osvojio sve moguce i na zalasku Kariere dobio ponudu da zaradi veliku lovu i otisao i to sa 35 godina. Kakva god da je Liga on je svoje davno pokazao .
2 1
Bajernovac
Liga malo jaca od Hrvatske
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi