Fabio Borini od januara ponovo u Premier ligi?

Da li će Rossoneri pustiti ofanzivca?

Fabio Borini od januara ponovo u Premier ligi?

Crystal Palace navodno "ispituje teren" u Milanu jer je zainteresovan da u januaru u svoje redove dovede ofanzivca Rossonera Fabija Borinija.

Britanski Evening Standard tvrdi da je trener "Orlova" Roy Hodgson izabrao 28-godišnjeg Borinija kao jednu od meta na zimskom prelaznom roku.

Isti izvor vjeruje da će Palace sljedećeg mjeseca pokušati dovesti Borinija na posudbu, a njegova dodatna vrijednost je i u činjenici da ga je moguće registrovati kao domaćeg igrača jer je "izašao" iz omladinskog pogona Chelseaja.

Borini se ne uspijeva izboriti za standardno mjesto u prvom timu Milana, pa su u Palaceu optimistični po pitanju posudbe. Ipak, vjeruje se da će londonski klub imati konkurenciju od strane nekoliko drugih premierligaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijan se kao 16-godišnjak preselio u London, gdje je prošao Chelseajevu akademiju.

Chelsea ga je 2011. godine prodao Parmi, kasnije je igrao za Romu, a onda se 2012. vratio na Otok. Potpisao je za Liverpool, igrao jedno vrijeme za Sunderland, a onda se vratio u Italiju i 2017. stigao u Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije