Niko nije ponizio Martineza kao legendarni trener, ako ima stida dobro će razmisliti o ponašanju
Fabio Capello jednom riječju opisao Emiliana Martineza.

Jedna riječ je bila dovoljna

Niko nije ponizio Martineza kao legendarni trener, ako ima stida dobro će razmisliti o ponašanju

E. Ganibegović

Argentinski golman Emiliano Martinez nalazi se u nezavidnoj situaciji s obzirom na to da ga zbog njegovog ponašanja kritikuje cijeli svijet, a posljednja kritika ili bolje rečeno uvreda koja dosta toga govori dolazi od legendarnog italijanskog trenera.

Prije sedam dana Argentina je po treći put u historiji postala prvak svijeta i to nakon što je poslije penala savladala Francusku u finalu.

Emiliano Martinez bio je jedan od junaka Gaučosa s obzirom na to da je u 120. minuti spasio meč i odveo ga u penale, a zatim jedan i odbranio što je bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon utakmice se nije proslavio. Primio je nagradu za najboljeg golmana turnira, te ju je stavio na međunožje.

Po povratku u Argentinu ismijavao je Kyliana Mbappea i dao još nekoliko neprikladnih komentara zbog čega ga svijet osuđuje.

Javno ga je prozvao i trener u Aston Villi, Unai Emery, koji je kazao da će s njim obaviti poseban razgovor, a neki izvori govore i da želi da ga proda.

Oglasi

Najnovija kritika za nestašnog argentinskog golmana dolazi od jednog od najboljih trenera svih vremena, Italijana Fabija Capella.

Opisao ga je samo uz pomoć jedne riječi koja se definitivno može smatrati i uvredom, ali jasno je sve šta je pod tim mislio.

"Šta mogu da kažem o ponašanju Emiliana Martineza? Budala", rekao je iskreno Capello.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Capello se dotakao i situacije oko Cristiana Ronalda, te ni za njega nije imao baš tako lijepe riječi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi