Otkrivene dvije posljednje želje legendarnog Fergusona: Plan koji nikada nije ispunjen
Ferguson je rekao da će ostati u Unitedu još deset godina, pa se povukao za dvije sedmice.

Otkrivene dvije posljednje želje legendarnog Fergusona: Plan koji nikada nije ispunjen

Eldar Ganibegović

Manchester United od odlaska Sir Alexa Fergusona s trenerske klupe je samo sjena onog moćnog kluba kakav je bio. Sada su otkrivene i dvije posljednje želje škotskog stručnjaka prije odlaska s Old Trafforda.

Nakon 27 godina provedenih na klupi engleskog velikana, Sir Alex Ferguson je 2013. godine digao sidro, otišao iz Manchester Uniteda i povukao se.

Od njegovog odlaska Manchester United nazaduje i ne uspijeva ostvarivati ni približne uspjehe i rezultate koje je pravio dok je Ferguson bio tu.

Prošlo je više od devet godina otkako se škotski trener povukao, a sada su otkrivene dvije njegove želje koje je imao prije povlačenja.

Naime, bivši fudbaler Manchester Uniteda, Patrice Evra, otkrio je dvije želje i jedno neispunjeno obećanje Alexa Fergusona.

"Dvije sedmice prije nego što je otišao u penziju, sjećam se da mi je rekao da se nikada neće penzionisati i da će biti tu još deset godina. Rekao mi je i da će dovesti Cristiana Ronalda i Garetha Balea, jer mu trebaju da ponovo osvoji Ligu prvaka", otkrio je Evra.

Oglasi

Tada je Cristiano Ronaldo bio član Real Madrida u koji je stigao upravo iz Manchester Uniteda, dok je Gareth Bale žario i palio u Tottenhamu, te nakon toga i on završio u Real Madridu.

Velšanin se kasnije dosta često povezivao s Manchester Unitedom, no nikada nije stigao u klub, a sada je u MLS-u.

S druge strane, Cristiano Ronaldo se vratio u ljeto 2021. godine, ali je njegova druga avantura na Old Traffordu neslavno završena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon silnih problema s trenerom Erikom ten Hagom, dao je intervju Piersu Morganu u kojem je pričao sve i svašta i nakon toga je odlučeno da se dvije strane raziđu.

Fergusona što se tiče, škotski stručnjak sada ima 80 godina, no uprkos tome vrlo često ga možemo vidjeti na utakmicama voljenog kluba. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi