Fabio Quagliarella ponovo u reprezentaciji!

Vremešni golgeter je zaslužio Mancinijev poziv

Fabio Quagliarella ponovo u reprezentaciji!

Ako je neko zaslužio, onda je to on. Fabio Quagliarella je ponovo u reprezentaciji Italije. 

Fabio Quagliarella je procvjetao ove sezone i sa punih 36 godina igra fudbal života.

Iskusni napadač Sampdorije je trenutno prvi strijelac Serije A sa 16 golova (dodao je i šest asistencija), pa je logičan slijed događaja bio poziv u reprezentaciju.

Roberto Mancini nije imao drugog izbora nego pozvati vremešnog prvog topnika Italije u trening kamp Azzurra u kojem će reprezentativci boraviti 4. i 5. februara.

Quagliarella je posljednji put igrao za Italiju još davne 2010. godine na Mundijalu u Južnoj Africi, kojeg sigurno ne pamti po dobrom.

Obrukali su se Azzurri tada završivši posljednji u dosta slaboj grupi, a iako sam Quagliarella nije bilo toliko loš - nikada više nije zaigrao za Italiju.

Dobijao je pozive, ali na teren nije ulazio. Međutim, sada je situacija potpuno drugačija, Quagliarella je ove sezone daleko najraspoloženiji italijanski golgeter i zaista bi bilo iznenađenje da ga Mancini ne iskoristi u izazovima koji su ove godine pred Azzurrima.

Vrijedi dodati i da je Quagliarella ove sezone oborio Batistutin rekord po broju uzastopnih utakmica sa postignutim golom u Seriji A, ali i da mu godine ne predstavljaju problem pošto je krajem minule produžio ugovor sa Sampdorijom do ljeta 2020.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi