Fabregas približio Chelsea tituli

Uz dosta muke savladali QPR

Fabregas približio Chelsea tituli

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Chelseaja savladali su na gostovanju QPR (1:0) u susretu 32. kola engleske Premier lige, ali do tri boda su došli uz dosta muke.

Dobro Chelsea ulazi u meč. Okvir gola QPR-a tresao se nakon osam minuta igre nakon šuta Williana, da bi sam finiš prvog dijela donio dosta uzbuđenja pred oba gola.

Prvo domaći prijete preko Austina, ali njegov udarac odlično brani Courtois, da bi veliku šansu za Chelsea imao Fabregas, ali Španac se nije najbolje snašao. 

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a nastavak meča prilikom otvara Bobby Zamora, koji je ipak neprecizan.

QPR potom stvara još nekoliko šansi. Thibaut Courtois je bio na pravim iskušenjima, ali je Belgijanac dobro pokušaje domaćih fudbalera.

Kazna za promašaje stigla je QPR u 88. minuti. Sjajnu akciju Plavaca u pogodak pretvara Cesc Fabregas za velika tri boda Chelseaja, koji je korak bliže tituli prvaka.

Premier liga, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

QPR - Chelsea 0:1 (Fabregas 88')


qpr-chelsea 0-1 Fabregas by zidanekrisz

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.